Yurtdışı Seyahati Öncesi Yapılması Gerekenler

Ortalama okuma süresi: 6-7 dakika

Yurtdışı Seyahati Öncesi Yapılması Gerekenler
İÇİNDEKİLER -

Yurt Dışına Çıkmak İçin Gerekenler

Kendi ülkeniz içerisinde seyahat etmenin yanı sıra yurt dışına çıkmak bambaşka bir deneyim. Yeni bir kültür, farklı insanlar, hiç görülmeyen mimariler ve daha fazlası, yurt dışı sehayatinizde sizi bekliyor. Özellikle ilk defa yurt dışına çıkmak, insana benzersiz bir merak ve heyecan kadar korku ve endişe duygularını da yükleyebiliyor. “Yurt dışına nasıl gidilir?”, “Telefon yurt dışına nasıl açılır?”, “Yurt dışına çıkmak için gerekenler nelerdir?” gibi birçok soru ilk kez yurt dışına çıkacak olanların zihnini meşgul ediyor. Bu büyük duygular ve bazı sorular, yalnızca ilk kez yurt dışına çıkanları değil defalarca çıkmış olanları bile ilgilendiriyor. Bunun nedeni, her bir ülkeyi ziyaret etmenin diğerinden bambaşka bir deneyim olması. Aynı zamanda her bir ülkenin farklı prosedürlerinin bulunması. Yurt dışı deneyimi öncesinde yurt dışına çıkmak için gerekenler hakkında bilgi sahibi olmak, yaşanacak yabancılık duygusunun azaltılmasına katkı sunuyor. Yurt dışına çıkmak için gerekenler eksiksiz olarak tamamlandığında, geriye kalan tek şey yolculuk gününü beklemek ve heyecanın keyfini çıkarmak. Peki yurt dışına çıkmak için gerekenler neler? Yurt dışı harcı nasıl ödenir? Rehber niteliğindeki bu içeriğin devamında yurt dışına çıkmak için gerekenler hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Tüm Merak Edilenler: Yurt Dışına Nasıl Gidilir?

Yurt dışına gitmek, son derece karmaşık gibi görünse de aslında bazı temel bilgilerin öğrenilmesi ile kolaylaşıyor. Bu aşamada, yurt dışına çıkış amacına göre hareket etmek gerek. Genellikle turistik amaçla yurt dışına çıkılsa da çalışma amacıyla, yatırım yaparak, eğitim amacıyla ve çeşitli programlar kapsamında yurt dışına çıkmak mümkün. Farklı yöntemler, yurt dışına çıkmak için gerekenler konusunda çeşitliliği beraberinde getiriyor. Özellikle çalışma, eğitim ve çeşitli programlar dahilinde yurt dışına çıkmak gençler ve öğrenciler arasında oldukça yaygın. Bu konuda gençler için yurt dışında eğitim ve çalışma rehberi, sürecin nasıl ilerlediği noktasında yol gösterici niteliğinde. Turizm, yatırım, eğitim gibi çeşitli seçenekler arasından hangisi ile yurt dışına gideceğinize karar verdikten sonra gerekli belgeler, harçlar, şartlar gibi konularda bilgi almanız gerekiyor.

Yurt Dışına Çıkma Şartları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurt dışına çıkma şartları, genellikle gidilecek ülkeye göre değişkenlik gösteriyor. Bazı ülkeler için vize şartı aranırken, bazılarına yalnızca T.C. Kimlik Kartı vasıtasıyla gidilebiliyor. Yurt dışına çıkmak için gerekenler arasında şunlara dikkat etmek büyük öneme sahip:

  • Eğer gideceğiniz ülke vize istiyorsa ve gezmek amacıyla gidiyorsanız turist vizesine başvurmalısınız.
  • Çalışma amacıyla yurt dışına gidiyorsanız ilgili ülkenin konsolosluğuna başvurarak çalışma vizesi ve oturum izni almalısınız.
  • İlgili ülkeye temelli yerleşmeyi planlıyorsanız ülkedeki yatırım şartlarını karşılamalısınız.
  • Eğitim amacıyla yurt dışına gitmeyi planlıyorsanız eğitim kurumuna başvurarak nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenmelisiniz.
  • Erasmus+, Work and Travel gibi çeşitli programlar dahilinde yurt dışına çıkacaksanız çalıştığınız projeden tüm bilgileri almalısınız.
  • Yurt dışına çıkma yaş sınırı bulunmasa da 18 yaşından küçüklerin aile izni alması gerektiğini unutmayın.

Bonus

Yurt Dışına Çıkmak için Gerekli Evraklar

Yurt dışına çıkmak için gerekenler arasında en önemlisi evrakların hazırlanması. Yurt dışına çıkmak için gerekli evraklar, havalimanlarında, gümrük kapılarında ve ilgili ülkelerde büyük öneme sahip. Aşağıdaki belgeler, yurt dışına çıkmak için gerekli belgeler arasında olmazsa olmazlardan:

  • Pasaport
  • Vize
  • Özel güvenlik bilgileri (APIS)
  • T.C. Kimlik Kartı
  • Green Card numarası
  • Konaklanacak yerin adresi
  • Doğrulama numarası

Green Card, doğrulama numarası ve konaklanacak yerin adresi gibi bilgiler genellikle ABD’ye seyahatlerde isteniyor. Bunun dışında Gürcistan, KKTC ve Ukrayna’ya çıkmak için bu belgelerin neredeyse hiçbirine ihtiyacınız yok. Bu ülkeler, Türkiye’den pasaport ve vize istemediği için yalnızca T.C. kimlik kartı ile seyahat edilebiliyor.

Yurt Dışı Çıkış Harcı Nedir?

Yurt dışı çıkış harcı, havalimanı terminallerinde ve gümrük kapılarında ödenen bir ücret. Yurt dışına çıkma harcı, Türk vatandaşlarının ödemek zorunda olduğu bir bedel ve bir ülke hariç tüm ülkelere girişlerde ödeniyor. Bu bedel, yurt dışına çıkmak için gerekenler arasında yer alıyor. Yalnızca KKTC’ye yapılan seyahatlerde yurt dışı çıkış harcı ödenmiyor. Aynı zamanda ilgili ülkede oturum izni veya vatandaşlığı bulunan, ülkeye ticari bir amaçla ve görevli olarak seyahat eden kimselerden de yurt dışı çıkış harcı talep edilmiyor.

Yurt Dışına Seyahat Öncesi Yönteminizi Belirlemek

Yurt dışına seyahat öncesinde turizm amaçlı, eğitim amaçlı, yatırım yaparak veya diğer yollarla girişlerden herhangi birini belirlemeniz gerekiyor. Aslında yurt dışına gitmeye karar verdikten sonra ne için gideceğinizi bilmeniz yönteminizi oluşturuyor. Bundan sonrasında yurt dışına çıkmak için gerekenler doğrultusunda konsolosluklara başvurmanız ve gelen cevaba göre nasıl gideceğinizi belirlemeniz önemli. Bu doğrultuda yurt dışı seyahatinizi şekillendirmeye başlayabilirsiniz.


Bonus

Yurt Dışına Seyahat Yönteminizi Belirleyin

Yurt dışına çıkmak için gerekenler arasında en önemlilerden biri gidiş yöntemi. Yurt dışına seyahat yöntemleri arasında en çok tercih edilen genellikle uçak oluyor. Hem kara yolu ile ulaşmanın güç olması hem de daha kısa zamanda ülkeye varmayı sağlaması gibi yönleri ile uçak kullanmak son derece avantajlı. Yakın ülkelere gidecekler veya kara yolu ile ulaşma imkanı olan ülkelere seyahat edecekler için ise arabayla yurt dışına çıkmak iyi bir seçenek olabilir.

Macera Dolu Bir Seçenek: Araba ile Yurt Dışına Çıkmak

Arabayla yurt dışına çıkmak hiç şüphesiz oldukça macera dolu bir yöntem. Gürcistan, Bulgaristan, Yunanistan gibi Türkiye ile kara sınırının bulunduğu ülkelere arabayla gitmek kolay olsa da uzak mesafeler için bu oldukça yorucu olabilir. Arabayla yurt dışına çıkmanın en büyük avantajı ise yolculuk esnasında birçok farklı ülkeden geçecek olmak. Böylece yolculuğunuzu renklendirebilir; geçtiğiniz her ülkede kısa molalar verebilirsiniz


Bonus

Harcamalarınızı Gözden Geçirin: Yurt Dışı Seyahatiniz İçin Oluşabilecek Nakit İhtiyacı

Yurt dışına çıkmak için gerekenler hazırlandıktan, yöntem belirlendikten ve nasıl gidileceğine karar verildikten sonra oluşabilecek nakit ihtiyacını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu doğrultuda, seyahatinize kadar kapsamlı bir birikim planı yapabilirsiniz. Kredi kartı kullanımında, çoğu ülkede herhangi bir sorun çıkmasa bile yine de nakit bulundurarak olası problemlerin önüne geçebilirsiniz. Özellikle yurt dışına eğitim amaçlı giden öğrenciler için başlangıçta ödeme konusunda zorluklar oluşabiliyor. Yurt dışında eğitim alırken nakit ve kredi kartı kullanımı ile ilgili tüyolar bilindiği takdirde ise ödemeler kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Son İpuçları: Gideceğiniz Ülkenin Diline Göz Atın

Yurt dışına çıkmak için gerekenler doğrultusunda hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra tek yapmanız gereken seyahat gününü beklemek. Bekleme sırasında yapabileceğiniz en iyi iş ise gideceğiniz ülkenin dili hakkında bilgi sahibi olmak. Dil bilmeden yurt dışına çıkmak, ülkenin yerlileri ile iletişim kurmada problemlere yol açabiliyor. Alışverişler sırasında, taksiye bindiğinizde ve diğer tüm aktivitelerde iletişim açısından zorluk yaşamamak için günlük konuşma dilinden birkaç kelimeyi öğrenmenizde fayda var. Böylece karşınızdaki insana kendinizi az da olsa ifade edebilir ve derdinizi anlatabilirsiniz.

Yurt dışına çıkmak için gerekenler tamamlandıktan sonra gideceğiniz ülkede keyifle vakit geçirebilir; yeni bir kültürü tanımanın tadını çıkarabilirsiniz. Tatiliniz sırasında maddi açıdan daha rahat olmak için Garanti Bonus kredi kartı çözümlerinden faydalanabilir; tatilinizi keyifle geçirebilirsiniz.

HEMEN BAŞVURİNDİR
HEMEN BAŞVURİNDİR
ASMR Nedir? ASMR Neden Popüler?
  
Üniversitede Kendini Geliştirmenin Yolları
  
Okul Alışverişi Listesi Nasıl Hazırlanmalı?
  
Yurda Giderken Alınması Gerekenler: Detaylı Rehber
  
Nikah Tarihi Almak İçin Gerekli Belgeler
  
Türkiye'nin Meşhur Kamp Alanları: Doğa Severler İçin Rehber
  
Bayram Alışverişinde En Çok Satın Alınan Ürünler
  
Üniversitede Bölüm Değiştirme Nasıl ve Ne Zaman Yapılmalı?
  
Yurt dışı Alışverişlerinizde Kredi Kartı Kullanım Rehberi: Yurt dışında Kredi Kartınıza Dair Dikkat Etmeniz Gerekenler
  
Yaz Güzellik Sırları: Cilt Bakımı ve Güneşten Korunma İpuçları
  
Vizesiz Ülkelerde Ekonomik Gezmenin İpuçları
  
Kredi Kartı Nakit Avans Nedir? Hangi Kredi Kartı Nakit Çekim Fırsatı Sunar?
  
Podcast Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Podcast Önerileri
  
Küçük Yatak Odası Dekorasyonu: Fonksiyonellik ve Şıklık
  
Sosyal Medyada Güvenli Seyahat: Gençler için İnternet Tehlikeleri ve Önlemler
  
Dünya Mutfaklarından En İyi 10 Geleneksel Yemek
  
Kredi Kartı Limit Arttırma İpuçları
  
Balkon Dekorasyonu Fikirleri
  
Öğrenciler İçin: Tez Yazım Kural ve Önergeleri
  
Son Dakika Bayram Tatili Rehberi: İstanbul'a Yakın Gezilecek Yerler ve Öneriler
  
Genç Girişimcilerin Rehberi: İş Dünyasına Adım Atma Stratejileri
  
Çeyiz Listesi Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Püf Noktalar
  
Sahurda Neler Yenmeli? Ramazan Ayında Doğru Beslenme Yolları
  
2024 Moda Trendleri: Yılın En Çarpıcı Stil İpuçları
  
Tüketim Alışkanlıklarınıza Göre Hangi Kredi Kartı Seçeneğini Tercih Etmeniz Gerekiyor?
  
Gezi Planlamada Dikkat Etmeniz Gerekenler
  
Yaratıcı Ev Dekorasyon Fikirleri
  
Kredi Kartlarındaki Güvenlik Kalkanı: CVV Kodu Nedir?
  
Sizi Derinden Etkileyecek Belgesel Önerileri
  
Ev Yenileme Fikirleri: Eskiyi Yeniden Değerlendirme Sanatı
  
Montessori Eğitimi: Çocuk Gelişimine Yolculuk
  
Sevgililer Günü Hediye Fikirleri: Özel ve Anlamlı Hediyelerle Aşkınızı Kutlayın
  
BonusFlaş ile Hayatınızı Kolaylaştıran İpuçları
  
Su Tasarrufu ve Ekonomi: Bireylerin ve İşletmelerin Cebine Dost Çözümler
  
Dijital Ödeme Sistemleri ve Kazandıran Kampanyalar
  
Bonus ile Kış Tatiline Hazırlık : Valizinizde Neler Olmalı?
  
Akaryakıt İstasyonlarında Yakıt Tasarrufu için İpuçları
  
Gençler için Yurt Dışında Eğitim ve Çalışma Rehberi
  
Türkiye'deki Dijital Platformlar ve Sundukları Hizmetler
  
Yaz Tatili - Popüler Yurt içi Destinasyonları
  
Online Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
  
Araç Sahipleri için Yakıt Tasarrufu ve Farklı Yakıt Türleri Nelerdir?
  
Yaz Tatili Bütçesi Birikim Planı
  
Sosyal Medya ve E-ticaretin Kozmetik Sektörü ile Etkileşimi
  
Gençler İçin Kariyer Planlaması
  
Bavul Hazırlama Rehberi
  
2023 En Popüler Mobil Oyunlar
  
Kredi Kartı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
  
Kredi Kartı Dolandırıcılığı Nedir, En Sık Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
  
Dünyanın En Coşkulu 15 Futbol Ülkesi
  
Bonus Kredi Kartınızla Yapabileceğiniz Online Ödemeler
  
En Sevilen 10 Öğrenci Yemeği
  
Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  
DAHA FAZLA GÖSTER
BonusFlaş uygulamanızdan dilediğiniz kampanyaya tek tıkla, SMS göndermekle uğraşmadan anında katılabilirsiniz.
BONUSFLAŞ İLE KAMPANYALARA KATIL
BonusFlaş App StoreBonusFlaş Google Play
BonusFlaş qr
BonusFlaş